»Oljčno olje vsebuje pretežno enkrat nenasičene maščobne kisline tudi do 75 odstotkov, in je zato oksidaciji podvrženo bistveno manj kot rastlinska olja z visokim deležem večkrat nenasičenih maščobnih kislin.«
»To ne drži, saj je oljčno olje zaradi visoke vsebnosti enkrat nenasičenih maščob in antioksidantov termično celo bolj stabilno kot mnoga druga rastlinska olja.«
»Jasno je, da poraba oljčnega olja v Španiji upada.«
»Nekateri proizvajalci lahko svoje olje označijo kot ekstra deviško, čeprav ne izpolnjuje zahtevanih standardov kakovosti.«
»Svetovna cena oljčnega olja je v veliki meri odvisna od Španije.«
»Naša naloga je bila, kako 'uglasbiti' oljčno olje, zato je na preprosti steklenički v ospredju grafični element olive v obliki note.«
»Smo dobri 'čistilci' slabega oljčnega olja. Seveda v sodelovanju z upravo za varno hrano, ki skrbi za to, da so ti redni monitoringi vsako leto.«
»Cene olja so se prejšnji mesec znižale za več kot polovico, kar vpliva tudi na ceno biogoriv, po katerih povprašujejo trgi, ki pridelujejo sladkor in rastlinsko olje.«
»Če želimo v oljčnem olju ohraniti kar največ za zdravje koristnih snovi, predvsem antioksidantov, je najbolje, da ga uporabljamo za hladne jedi, ali pa da ga dodamo v čim kasnejši fazi kuhanja.«
»Če pogledate naša javna poročila o nadzoru nad kakovostjo oljčnega olja, tukaj pa naši nosilci živilske dejavnosti niso naredili bistvenega napredka.«
Kliknite povezavo za prikaz izjav v želenem obdobju