11. julij 2023

»Oljčno olje vsebuje pretežno enkrat nenasičene maščobne kisline tudi do 75 odstotkov, in je zato oksidaciji podvrženo bistveno manj kot rastlinska olja z visokim deležem večkrat nenasičenih maščobnih kislin.«

Pojasnila je, zakaj je oljčno olje manj občutljivo na oksidacijo v primerjavi z drugimi rastlinskimi olji.

Sorodne izjave

Izjave, ki se vsebinsko morda ujemajo z zgornjo, morda pa ne. V vsakem primeru so zanimive.
21. avgust 2024

»Jasno je, da poraba oljčnega olja v Španiji upada.«

Fernandez je komentiral trend upadanja porabe oljčnega olja v Španiji.
3. april 2020

»Cene olja so se prejšnji mesec znižale za več kot polovico, kar vpliva tudi na ceno biogoriv, po katerih povprašujejo trgi, ki pridelujejo sladkor in rastlinsko olje.«

Analitik FAO-ja, Peter Thonese, je opozoril, da so se cene olja prejšnji mesec znižale za več kot polovico, kar vpliva tudi na ceno biogoriv in trge, ki pridelujejo sladkor in rastlinsko olje.
13. januar 2021

»Če pogledate naša javna poročila o nadzoru nad kakovostjo oljčnega olja, tukaj pa naši nosilci živilske dejavnosti niso naredili bistvenega napredka.«

Bizjakova je izpostavila, da nosilci živilske dejavnosti niso naredili bistvenega napredka pri nadzoru nad kakovostjo oljčnega olja.